Vi oplever ofte, at det er forbundet med travlhed og stress, at få månedsrapporteringen frem i tide, og måske endnu mere vigtigt, så kniber det også for mange, at få foretaget de fornødne analyser af de tal og resultater der realiseres.

Der kan være mange årsager til denne travlhed. Det oplagte svar, fra økonomifunktionen, er naturligvis ressourceknaphed, men ofte gemmer der sig en myriade af forskellige opgaver under dette svar. En månedsafslutning i bogholderiet består af en række, ofte mindre opgaver, der hver måned udføres for at registrere alle bevægelser og for at skaffe bogføringsgrundlag og analysegrundlag.

Hver især kan disse opgaver være mindre, men summen af opgaverne bliver betydelig, og et fokus på optimering af disse opgaver er derfor vigtig. Som en naturlig og vigtig del af implementeringen af ERPhotellet deltager Ecodel, ved identifikation af tidsrøverne.

Vi starter oftest med at lede efter ø-løsninger. Løsninger som ikke hænger naturligt sammen med helheden og som lever sit eget isolerede liv. Den første og mest almindelig ø-løsning vi møder er tit budgetterne:

  • Budget i Excel adskilt fra bogholderiet
  • Rapportering bygges manuelt

Det er naturligt og nødvendigt, at have et detaljeret beregningsgrundlag for ens budget. Her er Excel et fantastisk værktøj. Men det færdige og godkendte budget skal ligge sammen med bogføringen, for at kunne danne en effektiv afrapportering. Når rapporteringen laves manuelt stiger både tidsforbruget og risikoen for fejl.

Når budgettet og bogholderiet ligger adskilt giver det en tung og tidskrævende proces. Desuden forudsætter analysen af månedens afvigelser at rapporten er lavet – og findes der fejl, skal tallene gentastes manuelt og rapporten laves på ny.

Typiske andre ø-løsninger i bogholderiet er:

  • Anlægskartotek
  • Projektregnskaber
  • Bil- og ejendomsregnskaber
  • Afdelingsregnskaber

Følg os på LinkedIn, for løbende eksempler på hvor du kan spare tid i administrationen.


Gem
Gem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem