Husker du at tage tiden til økonomistyring med i din beregning, eller er det en fast omkostning, der ikke medregnes. Er det tilfældet, er du sammen med mange andre i risiko for at fejlvurdere betydningen af, at din økonomifunktion har de rigtige værktøjer og den rigtige opbakning.

Det er vores erfaring fra implementering af ERPhotellet hos mange kunder, at vejen til en proaktiv økonomifunktion, der bidrager med andet end tal i en månedsrapport, hænger helt sammen med den opbakning økonomifunktionen generelt har i virksomhederne. Heri ligger også virksomhedens vilje til at investere i værktøjer, der løfter opgaver fra registrering/afstemning til strategi og analyse.

Det er let at forholde sig til at en hostingydelse på ERP-løsningen koster 500 kr. pr. bruger om måneden og ikke 99 kr. om måneden. Det er et let regnestykke. I hvert fald på den korte bane. For hvad er virksomhedens behov, og hvad gemmer der sig bag forskellen i prisen.

 

 

 

 

En fuldtidsbogholders timeløn med IPO indregnet ligger let på 250 kr. i timen. En ledende funktionær der indgår i godkendelses- og bilagsflow koster tilsvarende let 350 kr. i timen. Et flow der optager en ledende funktionær en time pr. måned betaler således forskellen i hostingydelsen.

Det er et enkelt, måske endda grænsende til banalt, regnestykke. Men ikke desto mindre oplever vi ofte, et meget stor fokus på hostingydelsen og et mindre fokus på den tid, der indgår i de daglige processer.

Er din økonomifunktion timeafregnet, vil timebesparelser udmønte sig i umiddelbare økonomiske besparelser ved implementering af nye værktøjer. Er din økonomifunktion fastansat, vil du skabe mulighed for at løfte hele leverancen fra økonomifunktionen, og forhåbentligt give tid og overskud til deltagelse i strategi og analyse.

Dette feed er en del af de erfaringer omkring effektivitet i økonomistyringen, som Ecodel har publiceret. Har du lyst til at læse mere. Følg os på LinkedIn.


Gem
Gem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem