Hvad har elefanter og ERP-systemer med hinanden at gøre?
Ikke så meget ved første øjekast!

Mintzberg har dog brugt et billede med seks blinde mænd, der alle skulle opleve og beskrive en elefant, ud fra hvad de kunne føle sig til. Mændene følte på hver sit område af elefanten. En følte på halen og mente, at der måtte være tale om et tov. En anden følte på kroppen og mente elefanten måtte være en mur. En tredje følte på ørerne og mente, at der måtte være tale om et slags tæppe. Mændene kunne til sidst slet ikke blive enige om, hvad en elefant var for noget.

ERP-systemer kan meget forenklet købes i to udgaver.

  1. En standardudgave som den er bygget fra fabrikken.
  2. En tilpasset udgave efter den enkelte kundes ønsker.

Denne specialudgave kaldes i Dynamics NAV branchen for en projektløsning. Løsningen tager typisk udgangspunkt i kundens egen beskrivelse og en fælles analyse af ønsker til funktionalitet, hvorefter konsulenterne udvikler produktet efter kundens anvisninger.

Der er mange myter og mange sandheder omkring implementeringen af ERP-systemer. De fleste udspringer af projektløsninger, hvor projekter tager længere tid end forventet, hvor projektet ikke leverer den ønskede funktionalitet og måske koster det derudover væsentligt mere end det oprindelige estimat. I værste fald overskrides alle tre punkter. Her er elefanten og de seks blinde mænd et rigtig godt billede af, hvorfor det kan gå galt.

Elefanten er den ERP-løsning, ingen endnu har set, da den endnu ikke er bygget, men alle beskriver i købsfasen. De seks blinde mænd er NAV konsulenter, projektledere og projektdeltagere i det interne projektforløb. Alle går omhyggeligt og flittigt til opgaven, men fortsat med hvert sit billede af elefanten.

Når løsningen er bygget og alle kan se løsningen, er der en vis risiko for, at en mangler tovet, en anden mangler muren og en tredje mangler tæppet.

Var standarden i stedet blevet anvendt, ville denne risiko være meget mindre, da alle på forhånd kunne forholde sig til og måske endda prøve løsningen. Det er både risikoen for tidsmæssige og økonomiske overskridelser samt risikoen for at få et system, der ikke fungerer som forventet, der minimeres ved en standardløsning.

Vi anbefaler derfor altid at implementere standardsoftware ved køb af ERP-løsninger.

Vil du høre mere om mulighederne med ERP-hotellet?

Kontakt os

Læs også:

Dynamics 365 Business Central

Netop hjemvendt fra Directions EMEA i Haag, Holland, hvor mere end 2200 deltagere fra Microsoft Dynamics-partnere fra hovedsageligt Europa mødtes til en opdatering på udviklingen af Dynamics NAV. Vi har [...]

Skriv til os

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om ERP-hotellet,
eller ønsker rådgivning i forbindelse med vores services.

Skriv til os her og fortæl hvordan vi kan hjælpe dig