Alle bogholdere kan uden uddannelse så søm i væggen med en banan

… Nej, det passer ikke. Det der rent faktisk passer, er at bogholdere også har brug for løbende uddannelse og de rigtige værktøjer, for at kunne udføre sit arbejde hurtigt og effektivt. Der udvikles løbende nye værktøjer, der giver bogholderen mulighed for at nå mere på mindre tid.

Rigtig mange små og mellemstore virksomheder har ansat deltidsbogholdere til at løse bogholderiopgaven. Det er en fordel, for der betales kun for de timer, der er nødvendige for at løse opgaven, og det er en fordel, fordi en hurtigere og bedre løsning af en opgave giver umiddelbar besparelse.

Modsat så kan denne konstruktion stå i vejen for implementeringen af nye værktøjer, da det har en timemæssig omkostning ved implementering af nye værktøjer eller nye metoder. Et af advarselstegnene på vejen mod effektivisering er manglende tid til udvikling. Vi hører ofte ”Vi gør det lige som vi plejer denne gang…”

Det er vores erfaring fra mange implementeringer af ERP-hotellet, at der er rigtig store tidsbesparelser at hente i mange økonomiafdelinger. Tidsbesparelser der ofte gemmer sig i detaljen, men også i høj grad i de velgennemarbejdede vaner.

Bogholderen i den mindre virksomhed er i modsætning til mange andre faggrupper ikke naturligt i et fagmiljø, hvor der er daglig sparring med ligesindede. Derfor har bogholderen brug for netværksgrupper og for at deltage i kurser, for at finde inspirationen, motivationen og modet til at bryde vanerne.

Over de seneste år, er der kommet meget ny og lettilgængelig funktionalitet, som kan tages i brug, hvor vanerne skal brydes for at øge effektiviteten i bogholderiet. F.eks.:

  • Scanning og OCR-afløftning af fakturaer
  • Apps til at tage billeder af bilag med direkte forbindelse til bogholderiet
  • Import af bankkontoudtog for automatisk afstemning
  • Elektronisk godkendelse af fakturaer – også uden for bogholderisystemet

Visionerne om robotter og automatisering i administrationen dukker ofte op på sociale medier, og der er ganske sikkert noget om det. Men, hverdagen for mange virksomheder er også, at de ved at justere gamle vaner og tilkøb af værktøjer, kan flytte sig rigtig meget med få midler.

Dette feed er en del af de erfaringer omkring effektivitet i økonomistyringen, som Ecodel har publiceret for ERP-hotellet. Har du lyst til at læse mere, så læs med her:

Skriv til os

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om ERP-hotellet,
eller ønsker rådgivning i forbindelse med vores services.

Skriv til os her og fortæl hvordan vi kan hjælpe dig