Er dit budget en ø? Så kan det være derfor du venter på månedsrapporten

De gode gamle dage med bilagsjagt er historie. For mange i hvert fald. De værktøjer, der er nødvendige for at etablere den bilagsfri administration findes, og er tilgængelige for rimelige penge, for de der ønsker det.

Der er i dag mange udbydere af værktøjer til at sikre et papirfrit bilagsflow i administrationen. Ikke desto mindre, ser vi rigtig mange, som enten er begrænset i brugen, da de har ældre ERP-versioner, der ikke er understøttet eller fravælger muligheden fordi, der er påtænkt en opgradering inden for en overskuelig årrække.

Der skrives derfor fortsat mange bilag ud, for at få de fornødne godkendelser, til at gennemføre betalinger eller lignende. Papir og timeforbruget minder derfor om et mere traditionelt bogholderi. På samme tid er der mange, der fortsat udskriver bilag for at dokumentere bogholderiet til revisor eller blot af gammel vane.

Uden brug af værktøjer, kan der ofte spares udskrifter, hvis der er den fornødne tillid til, at bogførte transaktioner og bilag kan genfindes og derfor ikke længere behøver at kunne findes i klarskrift.

Det er muligt at gennemføre et godkendelsesflow, også uden nødvendigvis at skulle tilkøbe ekstra ERP-brugere, og det er muligt at scanne diversebilag fra rejser og repræsentation, og skabe et direkte link til bogholderiet for de indscannede bilag.

Værktøjerne har været længe på markedet og er gennemprøvede, så der er ikke længere tale om værktøjer, der kræver større implementerings- og uddannelsesforløb.

Det er vores erfaring fra implementering af ERP-hotellet hos mange kunder, at disse værktøjer typisk tages i brug efter den primære implementering af nyt ERP-system. Når de primære forretningsgange er etableret på den nye platform, og har fundet en stabil plads i organisationen, er det tid til at høste de fordele disse værktøjer kan give.

Dette feed er en del af de erfaringer omkring effektivitet i økonomistyringen, som Ecodel har publiceret for ERP-hotellet. Har du lyst til at læse mere, så læs med her:

Skriv til os

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om ERP-hotellet,
eller ønsker rådgivning i forbindelse med vores services.

Skriv til os her og fortæl hvordan vi kan hjælpe dig