Er dit budget en ø? Så kan det være derfor du venter på månedsrapporten

Vi oplever ofte, at det er forbundet med travlhed og stress, at få månedsrapporteringen frem i tide, og måske endnu mere vigtigt, så kniber det også for mange, at få foretaget de fornødne analyser af de tal og resultater der realiseres.

Der kan være mange årsager til denne travlhed. Det oplagte svar, fra økonomifunktionen, er naturligvis ressourceknaphed, men ofte gemmer der sig en myriade af forskellige opgaver under dette svar. En månedsafslutning i bogholderiet består af en række, ofte mindre opgaver, der hver måned udføres for at registrere alle bevægelser og for at skaffe bogføringsgrundlag og analysegrundlag.

Hver især kan disse opgaver være mindre, men summen af opgaverne bliver betydelig, og et fokus på optimering af disse opgaver er derfor vigtig. Som en naturlig og vigtig del af implementeringen af ERP-hotellet deltager Ecodel, ved identifikation af tidsrøverne.

Vi starter oftest med at lede efter ø-løsninger. Løsninger som ikke hænger naturligt sammen med helheden og som lever sit eget isolerede liv. Den første og mest almindelig ø-løsning vi møder er tit budgetterne:

  • Budget i Excel adskilt fra bogholderiet
  • Rapportering bygges manuelt

Det er naturligt og nødvendigt, at have et detaljeret beregningsgrundlag for ens budget. Her er Excel et fantastisk værktøj. Men det færdige og godkendte budget skal ligge sammen med bogføringen, for at kunne danne en effektiv afrapportering. Når rapporteringen laves manuelt stiger både tidsforbruget og risikoen for fejl.

Når budgettet og bogholderiet ligger adskilt giver det en tung og tidskrævende proces. Desuden forudsætter analysen af månedens afvigelser at rapporten er lavet – og findes der fejl, skal tallene gentastes manuelt og rapporten laves på ny.

Typiske andre ø-løsninger i bogholderiet er:

  • Anlægskartotek
  • Projektregnskaber
  • Bil- og ejendomsregnskaber
  • Afdelingsregnskaber

Dette feed er en del af de erfaringer omkring effektivitet i økonomistyringen, som Ecodel har publiceret for ERP-hotellet. Har du lyst til at læse mere, så læs med her:

Skriv til os

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål om ERP-hotellet,
eller ønsker rådgivning i forbindelse med vores services.

Skriv til os her og fortæl hvordan vi kan hjælpe dig