Velkomstbrev 2
Navigation i Business Central

Dette er den 2. mail i en mail række, hvor vi vil introducere dig til de grundlæggende funktioner og navigationen i Business Central. Du vil automatisk modtage disse mails med nogle dages mellemrum, men kan du ikke vente, så kan du finde alle mails med det samme på nedenstående link:

ERP|starter - Brugervejledninger

Vejledningen tager udgangspunkt i, at du står på Rollecenteret Salgsordrebehandler.

SÅDAN FINDER DU VEJ I

BUSINESS CENTRAL

App menu

Den sorte bjælke der udgør selve App menu’en er aktiv uanset hvilket billede du har åben i Business Central. Denne bjælke indeholder nogle centrale funktioner.

Fortæl mig hvad du vil foretage dig eller måske mere mundret Søg. Herfra søges på aktuel side, andre sider, rapporter og analyser.

Tandhjul giver dig adgang til Mine sider og det giver dig adgang til at tilpasse dine egne skærmbilleder. Når du har færdiggjort tilpasning, skal du navngive og gemme tilpasningen. Business Central gemmer herefter din tilpasning som en extension.

Spørgsmål giver dig adgang til hjælp / manual, community, oversigt over genvejstaster og Undersøg sider og data. Undersøg sider og data er for den lidt mere avancerede bruger der selv danner Business Intelligence rapporter. Funktionen kan også tilgås via ctrl-alt-F1.

Brugernavn er også stedet hvor man skal logge sig ud af Business Central. Vær opmærksom på at lukker du blot fanebladet med Business Central, så vil du eller andre være logget ind automatisk, hvis linket til Business Central kaldes igen.

Startside
Virksomhedsnavnet fungerer som retur til startside.

Hovedmenu og undermenu

Øverste linje under den sorte bjælke fungerer som hovedmenu og tryk på denne overskrift er styrende for undermenuen der åbnes nedenfor. I dette tilfælde er der klikket på ”Salg” i hovedmenuen” hvorefter der åbner sig en undermenu med alle relevante underpunkter til salg.

Undermenuen dannes med cyan-tekst når der klikkes på en emne i hovedmenuet.

Burgermenu
Burgermenu’en længst til højre i hovedmenuen åbner et fuldt skærmbillede der giver overblik over samtlige funktioner i Business Central.
 

Menu-bar
Den cyan blå menu-bar der ligger fast under hovedmenuen har du mulighed for selv at bestemme indholdet af.

Hvis du står på et menupunkt i Business Central og kan se et lille bogmærke øverst til højre har du mulighed for at tilføje eller fjerne siden fra menu-baren.

Handlinger, data- og aktionskøer
Forsiden indeholder en række genveje til handlinger og den indeholder en række datakøer og aktionskør som giver godt overblik over igangværende dokumenter i forskellige flows.  Alle disse handlinger og køer fungerer som link til de underliggende sider, og de kan flyttes og fjernes for din bruger ved at anvende tandhjulet i App menuen.

Listevisninger
Listevisninger anvendes f.eks. til debitoroversigt, kreditoroversigt og vareovesigt.

Menu-baren ved listevisninger indeholder alle de relevante menuer og undermenu punkter for det pågældende område, i dette tilfælde Debitorer som står længst ude til venstre.

Længst ude til højre i menu-baren er der 5 tilpasningsikoner. Fra højre mod venstre:

  • Visning med bredt format tilpasser billedet så det udnytter skærmen optimalt.
  • Bogmærke aktiverer sidevisningen på startsiden i rollecentret.
  • Skjul faktaboks ruden åbner og lukker for faktaboksen længst ude til højre. Data i faktabokse er data som er knyttet til den enkelte linje i listevisningen.
  • Layout indstillinger anvendes til valg af listeform eller feltform.
  • Filterrude anvendes til at åbne filtreringsmulighederne i venstre side. Bemærk at filtre kan gemmes og bemærk også at gemte filtre kan kaldes fra menu-baren fra Alle˅.
Listevisninger tilpasses fra App menuen i Tandhjulet. Kolonner trækkes til den ønskede placering. De fjernes igen ved at højreklikke på kolonnen og der tilføjes felter ved at aktivere PLUS ikonet og derefter trække felter fra højre side til den ønskede placering i kolonne-overskrifterne.
Ved at højreklikke på overskriftslinjen på listevisninger får du mulighed for at sortere og filtrere.

Kortvisninger
Kortvisninger anvendes f.eks. på en debitor, en kreditor eller en vare.

I midten og øverst på alle kort visninger finder du ikoner for Edit, Ny og Slet, ligesom du igen finder Skul faktaboks yderst til højre i menu-baren.

Ved kort visninger er ensartede felter gemt under samme oversigtspanel, som Generelt og Adresse og kontakt i dette klip:

Felter knyttet til kortet kan have følgende status:
  1. Skjult                                                                        Vælg Fjern i design mode
  2. Altid vist                                                                  Vælg Vis altid i design mode
  3. Altid vist, også når faneblad er lukket                Vælg Vis når skjult i design mode
  4. Vist, men kun ved ”Vis mere” aktiveret              Vælg Vis under vis mere i design mode
 
I app menuen under Tandhjulet aktiveres designmode. Felter trækkes til den ønskede placering, de fjernes ved at højreklikke på feltet og der tilføjes felter ved at aktivere PLUS og derefter trække felter fra højre side til den ønskede placering i kolonneoverskrifterne.
 

Status for det enkelte felt findes i Design mode, designer menu der findes ved at klikke på et felt.

Hvis du skulle have spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores support mellem 9.00 og 16.00: 

Telefon: 22 99 04 04 
E-mail:
support@ecodel.com


Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt og uden beregning i den første måned, så du kan komme hurtigt og sikkert i gang.
 


Din kundevenlige Dynamics 365 Business Central
Website
LinkedIn
Facebook