Velkomstbrev 4
Oprettelse af kunder / debitorer

Dette er den 4. mail i en mailrække, hvor vi vil introducere dig til de grundlæggende funktioner og navigationen i Business Central. Du vil automatisk modtage disse mails med nogle dages mellemrum, men kan du ikke vente, så kan du finde alle mails med det samme på nedenstående link:

ERP|starter - Brugervejledninger

Debitorer
Du finder dine kunder / debitorer fra hovedmenuen ved at klikke på Salg og fra undermenuen på Debitorer.

På debitorlisten vælges Ny for at danne en ny debitor. Der åbnes herefter en oversigt over skabeloner du kan anvende til oprettelse af den nye debitor. Ønsker du at se hvilke felter der bliver forud udfyldt på debitorskabelonen skal du vælge Rediger, eller så skal du blot vælge en skabelon og trykke OK.

Når debitoren er oprettet åbnes debitorkortet, og her skal du udfylde de felter som gælder for netop denne kunde under Generelt og under Adresse og kontakt.

Bemærk at kontaktfeltet på en ny debitor giver mulighed for at hente eller danne en ny kontaktperson knyttet til debitoren: Når kontakten er oprettet anvendes feltet Kontaktkode til at redigere kontakten.


 

Under fanebladet Fakturering og Betalinger er de vigtigste felter Virksomhedsbogføringsgruppe der sammen med produktbogføringsgruppen fra varekortet afgør hvordan salg fra debitoren skal bogføres i resultatopgørelsen. Debitorbogføringsgruppen bestemmer hvilken samlekonto i finansbalancen debitoren skal bogføres på.

Betalingsbetingelseskoden anvendes på salgsdokumenter og som grundlag for beregning af forfaldsdatoen.

I denne gruppe findes endvidere opsætning af specialpriser for debitorgrupper og rabatter på debitorgrupper.

I fanebladet Levering kan der indtastes alternative leveringsadresser på den enkelte kunde. Når der oprettes salgsorder vil der være mulighed for at vælge blandt de allerede oprettede faste leveringsadresser der er oprettet på debitor.

Debitorrapporter
Den mest anvendte debitorrapport er Aldersfordelte tilgodehavender. Den findes under Salg, DebitorerFlere indstillinger, Rapporter, Finansrapporter, Aldersfordelte tilgodehavender.
Hvis du skulle have spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores support mellem 9.00 og 16.00: 

Telefon: 22 99 04 04 
E-mail:
support@ecodel.com


Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt og uden beregning i den første måned, så du kan komme hurtigt og sikkert i gang.
 


Din kundevenlige Dynamics 365 Business Central
Website
LinkedIn
Facebook