Velkomstbrev 5
Oprettelse af leverandører / kreditorer

Dette er den 5. mail i en mailrække, hvor vi vil introducere dig til de grundlæggende funktioner og navigationen i Business Central. Du vil automatisk modtage disse mails med nogle dages mellemrum, men kan du ikke vente, så kan du finde alle mails med det samme på nedenstående link:

ERP|starter - Brugervejledninger

Kreditorer
Du finder dine leverandører / kreditorer fra hovedmenuen ved at klikke på Indkøb og fra undermenuen ved at klikke på Kreditorer.

På kreditorlisten vælges Ny for at danne en ny kreditor. Der åbnes herefter en oversigt over skabeloner du kan anvende til oprettelse af den nye kreditor. Ønsker du at se hvilke felter der er forud udfyldt på kreditorskabelonen skal du vælge Rediger, eller så skal du blot vælge en skabelon og trykke OK.

Når kreditoren er oprettet åbnes kreditorkortet, og her skal du udfylde de felter som gælder for netop denne kreditor under Generelt og under Adresse og kontakt.

Bemærk at kontaktfeltet på en ny kreditor giver mulighed for at hente eller danne en ny kontaktperson knyttet til kreditoren:Når kontakten er oprettet anvendes feltet Primær kontaktkode til at redigere kontakten.

Under fanebladet Fakturering og Betalinger er de vigtigste felter Virksomhedsbogføringsgruppe der sammen med produktbogføringsgruppen fra varekortet afgør hvordan køb fra kreditoren skal bogføres i resultatopgørelsen. Kreditorbogføringsgruppen bestemmer hvilken samlekonto i finansbalancen kreditoren skal bogføres på.

Betalingsbetingelseskoden anvendes på købsdokumenter som grundlag for beregning af forfaldsdatoen.

I denne gruppe findes endvidere opsætning af fakturarabatter på kreditoren.

I fanebladet Levering kan der indtastes lokationskode til modtagelse af varen fra leverandøren, når der oprettes købsordrer.

Kreditorrapporter
Den mest anvendte kreditorrapporter er Aldersfordelt gæld. Den findes under Indkøb, Flere indstillinger, Rapport, Økonomistyring, Aldersfordelt gæld.

Udskriv beløb i RV angiver at listen vil blive udskrevet i din regnskabsvaluta (DKK). Der kan udskrives en linje pr. faktura / kreditnota ved at slå Udskriv detaljer til mens Brug eksternt bilagsnr. udskifter dit eget fakturanummer med din leverandørs bilagsnummer i den detaljerede liste.

Hvis du skulle have spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores support mellem 9.00 og 16.00: 

Telefon: 22 99 04 04 
E-mail:
support@ecodel.com


Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt og uden beregning i den første måned, så du kan komme hurtigt og sikkert i gang.
 


Din kundevenlige Dynamics 365 Business Central
Website
LinkedIn
Facebook